Kamperen in Noorwegen, wat is de ideale gezinsbestemming?

Ben je op zoek naar een avontuurlijke vakantie in de natuur? Dan is kamperen in Noorwegen een geweldige optie. Met zijn adembenemende landschappen en uitgestrekte wildernis is Noorwegen een perfecte bestemming voor kampeerliefhebbers en voor gezinnen. Wat voor mogelijkheden heb je voor kamperen en welke plaatsen leuk zijn voor gezinnen? Je leest het in de artikel

Wat zijn de mogelijkheden?
Noorwegen is een echt kampeervakantieland.  Er zijn tal van kampeerplekken in Noorwegen waar je kunt genieten van de prachtige natuur. Of je nu op zoek bent naar een plekje aan het water, in het bos of in de bergen, er is voor ieder wat wils als je kies voor kamperen in Noorwegen. Je kunt kiezen voor een camping met faciliteiten zoals elektriciteit en sanitair, of juist voor een meer afgelegen plek waar je volledig zelfvoorzienend moet zijn. Een populaire manier van kamperen in Noorwegen is met een tent of caravan. Je kunt kiezen voor een camping in de buurt van een stad of dorp, maar er zijn ook genoeg campings in de natuur.  Een andere optie is om te gaan wildkamperen. Dit is legaal in Noorwegen, mits je je aan bepaalde regels houdt. Zo moet je minstens 150 meter van bewoonde huizen en campings blijven, en mag je niet langer dan twee dagen op dezelfde plek blijven. Wildkamperen is een geweldige manier om de prachtige natuur van Noorwegen te ervaren en volledig tot rust te komen.

 

Waar ga je kamperen?

Voor gezinnen zijn er tal van leuke plaatsen met campings in Noorwegen. Een populaire bestemming is het Sognefjord, het langste fjord van Noorwegen. Hier kun je kamperen aan het water en genieten van het spectaculaire uitzicht. Ook het Geirangerfjord is een populaire bestemming, met zijn steile bergen en watervallen. Hier vind je verschillende campings. Een andere aanrader is de omgeving van de stad Bergen, met zijn schilderachtige straatjes en historische gebouwen. Hier kun je kamperen op campings in de buurt van het centrum, of juist in de natuur buiten de stad. Ook de Noorse bergen zijn een geweldige bestemming voor gezinnen. Hier kun je kamperen in de buurt van wandelpaden en genieten van de spectaculaire uitzichten. Kamperen in Noorwegen is een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuur en tot rust te komen. Of je nu kiest voor een camping met faciliteiten of juist voor wildkamperen, er is voor ieder wat wils. En met de vele leuke plaatsen voor gezinnen, is Noorwegen een perfecte bestemming voor een kampeervakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *