Trouwen op het strand

Een heerlijke warme zon op je rug, voeten in het zand en nog even een avondduik in de zee. Trouwen op het strand is een droom voor velen. Maar is het nu echt zo perfect als in je dromen, of moet je die klassieke trouwauto inruilen voor een paar sandalen? Zo ja, waar is dan de perfecte locatie om te trouwen?

Waarom trouwen op het strand

Het strand is een van de bekendste plekken om te trouwen. Maar waarom? Het strand is een heerlijke locatie waar je veel vrijheid hebt als het gaat om decoratie. Zo kun je ervoor kiezen om de ceremonie op een terrasje te houden, of om alles midden in de natuur te organiseren met slechts een partytent. Het strand geeft ook al snel een tropische sfeer.

Voor- en nadelen aan het trouwen aan het strand

Elke locatie heeft zo zijn voor- en nadelen. Bij het strand is het heerlijk dat je dicht bij de natuur bent, wat voor veel mensen aantrekkelijk is. Lekker met je tenen in het zand en de zeelucht die door je haar waait. En de mooie zonsondergang op de achtergrond zal zeker ook prachtige foto’s opleveren. Een leuke zomerse dresscode past helemaal bij een strandbruiloft. En als iedereen zich aan de dresscode houdt, vormen de foto’s al helemaal een eenheid.

Op het strand ben je vooral buiten. Heerlijk als het lekker weer is, maar niemand zit te wachten op een flinke bui die ineens overkomt. Dit is natuurlijk moeilijk te voorspellen zo ver van tevoren. Zorg daarom voor een overkapping; die is ook prettig tegen een felle zon. Als je veel mensen in je familie hebt die slecht ter been zijn, is het strand misschien niet zo handig. Het zand kan immers erg zwaar zijn om de hele dag op te lopen en is niet altijd toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Overweeg dan om een paar planken neer te leggen. De aankomst kan ook wat lastiger zijn; de meeste locaties zijn namelijk alleen te bereiken via voetpaden, waardoor een trouwauto er niet bij kan zijn.

Nog iets sfeer proeven van het strand? Bekijk dan de video in onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=lUcJGnjDLYI

Mooie stranden om op te trouwen

In Nederland kun je niet zomaar elk strand kiezen om op te trouwen. Deze moeten door de gemeente zijn aangewezen als trouwlocatie. Ook is het belangrijk om in gedachten te nemen dat niet elk strand 100% privé is.

Club Zand is een mooie optie. Deze locatie is gevestigd op een strand in Castricum en beschikt over een privéruimte met terras. Zo kunnen je gasten ook even naar binnen als de wind te sterk wordt, of even een drankje halen aan de bar. Bij Club Zand is het ook mogelijk om in de winter de liefde te vieren in een kas op het strand.

Het Strandpaviljoen De Oase is ook een mooie locatie. Dit paviljoen is gevestigd in Zoutelande op een van de hoogste duinen, wat zorgt voor een prachtig uitzicht op het strand en de zee. Schepen komen hier dicht langs de kust, wat eveneens een prachtig zicht oplevert. Na een korte natuurwandeling kom je aan bij het terras; geen gesleep dus door het zand!

Zie je het al voor je?

Voel je het zand al tussen je tenen kriebelen? Zoek dan snel jouw ideale strand op! Er zijn veel stranden in Nederland die hiervoor geschikt zijn, maar overweeg ook een prachtig strand in het buitenland.

Zie je het strand toch niet zo zitten en ga je liever naar het bos? Lees dan onze blog over kamperen in Noorwegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *